Under Armour UA HOVR Infinite čini osnovu i uporište kolekcije patika UA HOVR. Zbog svog neutralnog đona, ova plišem upotpunjena patika kreirana je za polumaratonsko i maratonsko trčanje i omogućava trkaču stalnu povezanost sa podlogom tokom beskonačnog broja pređenih kilometara.  

Svaki detalj patike je osmišljen da pruži veću udobnost i podršku. Rezultat je model sa izuzetno mekom HOVR penom, postavljenom punom dužinom đona i smeštenom u mrežu dinamične energije za udobno spuštanje i lagano podizanje stopala. Čvrst, penasti okvir sa dubokim savitljivim žljebovima u đonu garantuje stabilno i meko trčanje. Lagani gornji sloj patike sa elementima ventilacije posebno prilagođenim anatomskim karakteristikama oba pola, omogućava istezanje ali i strukturu kada je najpotrebnije.

HOVR tehnologija u srednjem đonu

Trkač više ne mora da bira između mekog ili efikasnog, jer je sistem “kavez i jezgro” UA HOVR Infinite patika konstruisan tako da obezbeđuje najbolje rešenje za đon, vraćanje energije i postepeni prelaz tokom trčanja.

U UA HOVR Infinite patici, HOVR jezgro se proteže od pete pa sve do prednjeg dela stopala, jasno je vidljivo od prednjeg do srednjeg đona, sa ciljem da stopalo bude potpuno učvršćeno i udobno smešteno, pružajući življi osećaj pod nogama, kilometar po kilometar. Osim toga, patika je okružena ne samo mrežom dinamične energije već i obodom koji pomaže i olakšava promene tempa pri trčanju.

Spoljašnji ‘kavez’ služi kao ležište u kome bi se trkačevo stopalo efikasno kretalo pri udaru petom i ispresecan je reljefnim ’prozorčićima’ koji dodatno ublažavaju doskok tokom mehaničkih pokreta. Stalan dodir sa podlogom, zahvaljujući đpnu, olakšava proces trčanja i pomaže trkaču da pređe veliki broj kilometara. 

Đon UA HOVR Infinite patika

Gubljenje ravnoteže ili bilo kakav pa i minimalan pokret mogu smanjiti efikasnost i svesno ili nesvesno izmeniti korak i tempo trkača. UA HOVR Infinite pridaje izuzetnu važnost kvalitetu đona i napravljeno je rešenje koje sportistima omogućava da proizvode snažne i kontrolisane korake.

Prednji deo đona je napravljen od čiste mešavine penaste gume i žljebova sa elementima trakcije, obezbeđujući tako poboljšano prijanjanje, kao i dodatni sloj koji ublažava udar stopala o podlogu. Duboki savitljivi žljebovi u đonu se protežu njegovom celom dužinom, od prednjeg đona do pete, prateći prirodni oblik stopala. I guma na peti je napravljena od visoko abrazivnih komponenti da bi se produžio vek trajanja, ali i smanjilo prekomerno trošenje đona.

Gornji sloj patike

Fraza ‘bez ometanja’ je poslužila kao inspiracija i krajnji cilj u stvaranju gornjeg sloja  novog modela UA HOVR Infinite. Jednostavna konstrukcija je sastavljena iz dva dela – prednji deo patike je od laganog mrežastog materijala koji omogućava dobru ventilaciju a njen zadnji deo je čvršći i strukturalniji. Za izradu prednjeg dela korišćen je lagan materijal samo da bi stopalo moglo da ’diše’ i da patika ne bude teška, dok jača mreža i 3D unutrašnja postava zadnjeg dela pružaju osećaj čvrstine i stabilnosti.

Tokom rada na UA HOVR Infinite, Under Armour tim je otišao korak dalje da bi napravio model patike koja odgovara specifičnostima svakog pola ponaosob. Grupa stručnjaka iz oblasti biomehanike obavila je detaljno istraživanje kako bi identifikovala specifične potrebe ženskog stopala u odnosu na muško. Ovo istraživanje je dovelo do rezultata da je ženska peta kraća, ris osetljiviji a prednji deo stopala manje zapremine od muškog. Zbog toga je napravljen UA HOVR Infinite uložak, specijalno dizajniran za žene koji podiže zglob za 2 mm, i time bolje postavlja stopalo u svod patike, za razliku od muškog uloška napravljenog od jednog sloja od 6 mm. Za oba uloška korišćen je izuzetno kvalitetan penast materijal, oblikovan da učvrsti stopalo i posluži kao dodatni sloj za ublažavanje udara pri kretanju.

Digitalna povezanost sa MapMyRun

UA HOVR Infinite ima ugrađen senzor u srednjem delu uloška desne patike koji se digitalno povezuje preko Bluetooth Low Energy (BLE) sa aplikacijom MapMyRun. Digitalno povezana patika može da prati, analizira i skladišti precizne podatke vezane za trčanje, kako bi se došlo do novih načina za poboljšanje performansi trkača. Novost u 2019. godini je funkcija Gait Coaching (Analiza Trčanja), koja svakom trkaču pruža detalje o tempu, ima sveobuhvatan pristup koji uključuje podatke sa prethodnih treninga sa ciljem da se može predvideti brzina trčanja i napraviti plan za naredne trke. Pored virtuelnih treninga, trkači postaju i deo najveće svetske zajednice o zdravlju i fitnesu sa više od 245 miliona članova sa zajedničkim ciljem da postanu bolji.