Trčanje
25.06.2019.

TRČIMO ZA OKEANE U NOVOJ ADIDAS PARLEY KOLEKCIJI

Trčanje

Da li znate da je plastika nastala kao dizajnerski neuspeh? Reč je o materijalu koji je jeftin, čvrst i može poprimiti hiljadu različitih oblika, pa zato ne čudi što se svakodnevno koristi. To je razlog zašto je taj materijal toliko privlačan i proizvođačima i potrošačima. Međutim, u pitanju je jedan od najvećih zagađivača naše planete, dok ogroman deo otpada od plastike na kraju završi u okeanu. U prethodnom periodu ste i vi imali priliku da doprinesete zaštiti vodenih površina, a taj doprinos sada može biti još veći zahvaljujući novoj Adidas Parley kolekciji.

Plastika koja je pokupljena iz okeana pretvorena je u opremu za trčanje vrhunskih performansi. Dizajneri brenda Adidas su tako spojili lepo i korisno – očišćene su plaže i okeani, a kreirana kompletna oprema za strastvene trkače.

Komadi od plastike najpre su topljeni, pročišćivani i sušeni u palete od smole. Te palete su potom pretočene u Ocean Plastic®, poliester visokih performansi, koji se koristi ne samo za izradu obuće, već i odeće. Svaki komad u kolekciji sadrži najmanje 75% pokupljene plastike.

Deo kolekcije nastale u saradnji brenda Adidas sa organizacijom Parley for the Oceans sada se može pronaći u našoj prodavnici i online. Među modelima se izdvajaju muška i ženska odeća, ali i Adidas Alphabounce+ Run Parley patike za trčanje.

Šta sve čini novu Adidas Parley kolekciju?

Muška i ženska vetrovka za trčanje, koje su veoma lagane i vodootporne, pa ih možete nositi i po kišovitom vremenu, samo su deo nove Adidas Parley kolekcije. Lake su za sklapanje i pakovanje, dok rajsferšlusi na prednjem delu omogućavaju odličnu ventilaciju.

Muškarce će oduševiti Freelift Parley majica ukombinovana sa 4KRFT Parley šortsem za trčanje. Kombinacija je idealna za sve tipove treninga zato što omogućava potpunu pokretljivost i fleksibilnost, dok mekani, lagani materijal garantuje odličnu prozračnost. Zahvaljujući jedinstvenoj tehnici farbanja materijala, ova kombinacija predstavlja unikatan spoj u kojem će vam svaki trening i trka lakše pasti.

Ženski deo ekipe biće oduševljen Adidas Believe This Parley helankama i Don’t Rest Parley sportskim grudnjakom. Podjednako upečatljiva i kvalitetna kao i muška linija, ženska kolekcija vas neće ostaviti ravnodušnim.

Adidas Alphabounce+ Parley patike za trčanje

Adidas Alphabounce+ Parley patike za trčanje model su zahvaljujući kojem ćete biti bolji sa svakim korakom koji napravite. One se savršeno prilagođavaju stopalu i pružaju podršku u svim ključnim delovima. Široka platforma u prednjem delu patike idealna je za neometano kretanje u svim pravcima, dok je bešavno Forgedmesh gornjište rastegljivo i omogućava potpunu pokretljivost. Bounce+ penasti đon garantuje povrat energije sa svakim korakom.

Prosečna težina muških patika iznosi 385 g, dok je nagib međuđona 10 mm (pete: 20 mm, prednji deo: 10 mm). Prosečna težina ženskih patika iznosi 326 g.

Tokom 2019. godine dizajneri brenda Adidas kreiraće čak 11 miliona pari patika koji sadrže recikliranu plastiku pokupljenu iz okeana. Od 2015. godine, kada je počela saradnja tog brenda sa organizacijom Parley, sakupljeno je više od 2810 tona otpada. I tu se priča ne završava!

Novu Adidas Parley kolekciju pronađite u našoj prodavnici u Uzun Mirkovoj 10 i online. Dostava je besplatna.

Run’n More tim

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""