Zanimljivosti
28.12.2016.

Kako biramo najbolju patiku za vas?

Zanimljivosti

Kako bismo trkačima pružili najbolji odgovor na pitanje „Koje su najbolje patike za trčanje?“ u Run ’n More shop-u smo povezali dve važne konponente:

  • iskustvo – trčimo, testiramo, učimo o tehnologijama, slušamo iskustva trkača i
  • tehnologiju – u Run ’n More shop-u se nalazi prvi i jedini foot skener u Srbiji.

Skener stopala koji koristimo jedinstvena je tehnologija u našoj zemlji.


Testiranje na skeneru traje svega nekoliko minuta a rezultat koji dobijamo nam uveliko olakšava proces izbora idealne patike za trkača.

Šta je rezultat skeniranja?

Rezultat je snimak načina na koji trkač gazi i izmerena pronacija. Veoma zanimljiv podatak za svakog trkača, osim što će nam pomoći u izboru najboljih patika, može da nam pomogne i da uvidimo na koji način možete da unapredite svoju tehniku trčanja.

Izbor modela koji po karakteristikama najviše odgovaraju trkaču.


Kako dolazimo do ovih rezultata?

Testiranje ima nekoliko kratkih faza:

  • odgovori na kratka pitanja o trkačkim navikama – pomoću ovih odgovora softver našeg skenera kreira početne filtere
  • dinamičko skeniranje stopala – skener u sebi sadrži ploču sa 4.500 senzora koja beleži način na koji se ponaša stopalo pri prelsaku preko ploče. Tačnije, ovaj skener snima način na koji se ponaša stopalo trkača pri trčanju i na koji način se amortizuje udarac pri doskoku
  • kada skeniramo stopalo, svi podaci se ukrštaju sa podacima iz baze podataka u kojoj su informacije o labaratorijskim istraživanjima svake patike koju imamo u radnji. Ukrštanjem tih podataka naš skener daje predlog najboljih modela za trkača.

Ovo nije kraj i ne želimo da automatizujemo ceo proces do kraja, ovaj rezultat nam daje mogućnost da svakom trkaču ponudimo najbolje modele koje će probati i za koje možemo da garantujemo da će među njima biti najbolji mogući par.


Na kraju, ako ostavite svoj email u našoj bazi, možemo da vam pošaljemo rezultate.

Skeniranje stopala u Run ’n More shop-u je besplatno.

Ostavite svoje podatke na run@runnmore.com ili nas kontaktirajte na društvenim mrežama i neko od naših prodavaca će vas pozvati da zakažete termin za skeniranje vaših stopala.