Trening
28.10.2020.

SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O TRENINGU NA OTVORENOM OVE JESENI I ZIME

Trening

Tokom jesenjih i zimskih meseci jedna od najvećih prepreka treniranju na otvorenom jesu vremenske prilike. Često nas kiša, sneg ili vetar mogu zadržati u kući i umanjiti našu volju za vežbanjem, ali ako se dobro pripremimo nema razloga da nas to brine. Zbog toga vam donosimo nekoliko saveta koji će vam olakšati treninge tokom hladnih dana

 

Kvalitetno zagrevanje pre treninga

 

Zagrevanje je sastavni deo svakog treninga i ne treba ga preskakati, baš kao ni istezanje na kraju. Međutim, tokom hladnijih dana rizik da se mišić istegne je mnogo veći, pa je posebno važno da se pre bilo kakve aktivnosti dobro zagrejete. To možete uraditi i u svom domu i tako podići temperaturu tela i mišića pre izlaska napolje. Na kraju ne zaboravite da se dobro istegnete.

 

 

Posebna oprema za treninge na otvorenom

 

Dobra oprema je pola posla. Iako je leti sasvim dovoljno da na sebe nabacite majicu i šorts, tokom jeseni i zime je situacija malo drugačija. To ne znači da treba da obučete perjanu jaknu, ali je veoma važno da imate opremu koja ne propušta vodu i vetar, a koja vam sa druge strane omogućava da se nesmetano krećete.

 

 

Najnovija adidas COLD.RDY kolekcija sadrži upravo takve komade, otporne na sve vremenske uslove. Odlikuju je vodootporni materijali, postojana i prozračna tkanina koja zadržava toplotu, ali u isto vreme dozvoljava koži da diše i ostane suva tokom treninga. COLD.RDY savršeno spaja sport, performanse i stil. Jedinstveni dizajnerski detalji inspirisani military stilom, produženi rajsferšlusi, posebni džepovi za lakši pristup pri pokretu u brzini, kao i smele kombinacije boja čine ovu kolekciju posebnom i, ono što je najvažnije, omogućava fleksibilnost i lakoću pri svakom pokretu.

 

Hidratacija tokom jesenjih i zimskih treninga

 

Unos vode na dnevnom nivou je od izuzetnog značaja za organizam, a tako je i kada su treninzi u pitanju. Posebno tokom hladnijih dana kada je vazduh suvlji. Vodu treba piti pre, nakon i tokom treninga i to u manjim količinama, kako biste se sve vreme hidrirali.

 

Aplikacije kao pomoć prilikom treninga

 

U svetu je poslednjih meseci došlo do porasta različitih aplikacija za trening. Samo je Adidas aplikacija porasla za 125 odsto u odnosu na prošlu godinu. To pokazuje da se ljudi sve češće odlučuju za vežbanje u prirodi uz pomoć online fitnes stručnjaka. Razlog tome je situacija izazvana pandemijom, ali između ostalog i činjenica da na taj način sami mogu da se organizuju bez vremenskih ili prostornih ograničenja. Zato nemojte raditi vežbe napamet, neka vam svaki trening bude dobro organizovan

 

 

Vežbanje na svežem vazduhu doprinosi celokupnom zdravlju

Kada pomislite da vam je teško da se izvučete iz topline svog doma zato što je napolju kišovito ili hladno setite se da fizička aktivnost na otvorenom posebno doprinosi jačanju srca i respiratornog sistema. Tokom hladnijih dana vazduh je gušći i sadrži više kiseonika, što je izuzetno važno za zdravlje.

 

Pored toga, vežbanje na otvorenom ubrzava metabolizam, osnažuje i revitalizuje čitav organizam i utiče na raspoloženje.

 

 

Novu Adidas COLD.RDY kolekciju možete pronaći u našoj prodavnici u Uzun Mirkovoj 10 ili naručiti online

 

Run'n More tim

Trenutno nema komentara