Trening
17.11.2021.

TRAIL’N MORE: Modeli koje morate da imate + razlozi zašto treba da probate trail

Trening

Popularnost trail-a raste neverovatnom brzinom. Čak i trkači koji su beton ili trim stazu na kratko zamenili zemljanom, polako prelaze na ovaj, za njih novi teren. Trail je zahtevniji, idealan za sticanje kondicije, neki će reći zdraviji, ali svakako interesantniji od standardnih podloga, jer je vezan za prirodu i bezbroj raznolikih predela, naročito tokom jesenjih dana.

 

Trail zahteva i posebnu opremu za trčanje, obuću i odeću koja štiti od vetra, vlažnih uslova, često blatnjavih i nepristupačnih podloga... Upravo se takvi modeli mogu pronaći u našoj novoj kolekciji, a mi otkrivamo koji bi brendovi mogli da pronađu svoje mesto u vašim narednim trkačkim poduhvatima.

 

runnmore_blog_trail_trkački_modeli_patike_HOKA_ONE_ONE_1

HOKA ONE ONE & najenergičniji modeli patika

 

Brend HOKA ONE ONE već sezonama "čelično" drži mesto među brendovima koje trkači biraju za trail. Iako se često nose i na drugim podlogama, patike koje u svom imenu nose naziv HOKA prvenstveno su dizajnirane za trkače koji su beton zamenili off-road varijantama.

 

Ove jeseni pažnju privlače modeli popularnih silueta iz HOKA porodice – Arahi, Speedgoat, ZinalChallenger ATR i drugih. Svaka od ovih patika detaljno je osmišljena i dizajnirana tako da pruži najveću udobnost, ali i najbolju zaštitu od često nepristupačnih terena, uz stabilnost koja je imperativ.

 

Nike Windrunner muška jakna za trail

 

Lagana, izrađena od materijala koji se odlično prilagođava svim vremenskim uslovima, sa kapuljačom koja pruža dodatnu zaštitu od vetra, Nike Windrunner muška jakna predstavlja savršen izbor za trail trčanje tokom hladnijih dana. Sa mnoštvom džepova i rukavicama koje imaju svoju pregradu (za slučaj da vam zatrebaju), ova jakna predstavlja savršen spoj atraktivnog i veoma korisnog. Izrađena je od 75% recikliranog materijala.

 

runnmore_blog_trail_trkački_modeli_patike_odeća_2

 

Asics GEL-Trabuco 9 G-TX ženske patike za trail

 

Ako vam kažemo da su Asics GEL-Trabuco 9 G-TX ženske patike za trail rekonstruisane od vrha do dna da bi se ustoličile kao svestrani pionir na stazi, možete biti sigurne da su baš one odličan izbor za off-road.

 

Čvrst i udoban – dva su epiteta koja najbolje opisuju ovaj model namenjen trkačicama koje traže izdržljivost, zaštitu i prianjanje na različitim podlogama.

 

Sa GORE-TEX gornjištem i FLYTEFOAM međuđonom koji je upotpunjen GEL mekanim punjenjem na peti, ovaj Asics model je savršen za devojke koje gaze ka spolja (overpronation) i čije trčanje karakterišu brze promene pravca i učestalo kretanje uzbrdo i nizbrdo. Dostupan je i u prodavnici i online.   

 

adidas Terrex Agravic Gore-Tex muške patike za trail

 

Any trail. Any time. Krenite nepristupačnim planinskim terenima u novim adidas Terrex Agravic Gore-Tex patikama za trail. Sa gornjištem otpornim na habanje i vodu, ove patike su idealne za blatnjave staze. Lagani EVA međuđon nudi fleksibilnost i udobnost, dok gumena podloga doprinosi odličnoj trakciji i bustuje samopouzdanje da krenete više i dalje.

 

Sve muške i ženske adidas Terrex modele u našoj ponudi pogledajte i pronađite u online shop-u.

 

Nike Air Dri-FIT ženska jakna za trčanje

 

Krećite se slobodno i uživajte u svakom trenutku koji provodite na stazi u Nike Air Dri-FIT jakni za trčanje. Sa tehnologijom koja sprečava zadržavanje vlage, ovaj model jakne omogućiće vam da neometano trčite kilometrima. Izrađena je od 75% recikliranog materijala, dok je elastične ranfle drže čvrsto na telu. Model je dostupan i u prodavnici i online.

 

Salomon Speedcross 5 GTX Chili muške patike za trail

 

Predstavljamo vam najnoviju verziju ikone – Salomon Speedcross 5 FTX Chili muške patike za trail, koje sa novom GORE-TEX konstrukcijom i tzv. „plivajućim“ jezičkom doprinose udobnosti i neverovatnom osećaju na svakom koraku. Vrhunska trakcija, neverovatno mekano punjenje i najprecizniji fit razlozi su zbog kojih će ove patike vrlo brzo postati vaš favorit za trail.

Zašto ove jeseni treba da probate trail trčanje?

 

Lista razloga zbog kojih treba da se odlučite za trail zaista je duga. Hajde da počnemo od prirode, koja je lek i za telo i za dušu. Zemljana podloga je mnogo zdravija za zglobove i kolena, dok je mogućnost istraživanja i opuštanja tokom trčanja nemerljiva.

 

Možete birati rutu, pejs i distancu u zavisnosti od vaše fizičke spreme, a opet se osećati kao da ste istrčali polumaraton. Upravo to je čar trail-a!

 

runnmore_blog_trail_trkački_modeli_patike_odeća_4

 

Istraživanja su pokazala i da trail trčanje smanjuje nivo stresa i pomaže u borbi protiv depresivnih stanja, pa je odličan za vaše mentalno zdravlje.

 

Doprinosi kardiovaskularnom sistemu. Vazduh u šumi ili na planini je mnogo čistiji nego u gradu, pa ćete odlukom da pređete na ovaj vid trčanja zapravo učiniti veliku uslugu vašem organizmu i njegovom celokupnom stanju.

 

Zbog svih navedenih, ali i brojnih drugih razloga koje ćete sigurno dodati na listu, ove jeseni trail trčanje treba da uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu. Benefite čete uvideti veoma brzo i na duge staze, dok kompletnu opremu možete nabaviti upravo u našoj prodavnici ili online shop-u.

 

Run’n More tim

Trenutno nema komentara