Kada počnete da se bavite trčanjem, profesionalno ili rekreativno, treba da imate na umu da se oprema za trčanje u pojedinim aspektima potpuno razlikuje od opreme koja je namenjena ostalim sportistima. Ali, ako se uzme u obzir da je trčanje veoma važan deo treninga svakog sportiste, dobro je da u svojoj kolekciji imate opremu koja je neophodna za bavljenje ovom aktivnošću. Kada to kažemo, na umu imamo prvenstveno patike za trčanje, ali i odeću za trčanje. Vaša najbolja investicija za sam početak bavljenja ovim sportom svakako je kupovina kvalitetnih i udobnih patika za trčanje, ali će majice biti vaš najbolji saveznik tokom ove fizičke aktivnosti. Danas, zajedno sa vama, biramo najbolje majice za trčanje.

Prvo pravilo za sve trkače koji kreću u kupovinu majice za trčanje glasi – zaboravite na pamuk! Znamo da vas celog života uče da nosite pamučne majice, ali to ne važi i za trčanje. Razlog se krije u tome što pamuk brzo upija znoj, pa pamučne majice brzo upiju vlagu, postaju teške za nošenje, lepe se za telo i mogu da izazovu vrlo neprijatan osećaj. To je naročito primetno tokom hladnih dana, kada je rizik od prehlada veći, pa nemojte sebi činiti medveđu uslugu.

Kako biramo adekvatne majice za trčanje? Pre svega, vodimo računa da su one delimično ili potpuno izrađene od sintetičkih materijala. Svakako je bolja opcija da budu potpuno sintetičke, ali i kombinacija materijala može biti prihvatljiva.

Poliester je jedan od materijala od kojih su trkačke majice izrađene. Zahvaljujući njemu znoj se ne zadržava na koži, a ujedno vas štiti od vetra, sunca ili kiše. Ukoliko se odlučite za majice za trčanje brendova Nike i Adidas, treba da imate na umu da su njihove Dri-Fit (Nike) i ClimaCool (Adidas) tehnologije potpuno prilagođene fizičkom naporu koji trpite tokom trčanja. Tajna je u tome što Nike Dri-Fit tehnologija čini savršen spoj pamuka, poliestera i spandeksa, koji omogućava koži da diše, dok je Adidas ClimaCool tehnologija zasnovana na 100% poliesteru.

Majice za trčanje mogu biti manje ili više porozne, a česta je i kombinacija mrežice i „gušćeg“ tkanja. Osim modela sa kratkim rukavima, trkačke majice sa bretelama su pravi izbor za trčanje po toplom danu jer omogućavaju prirodno hlađenje, ali i brže pokrete ruku. Naš savet je da odaberete onu u kojoj se osećate najprijatnije!

Znamo da smo vam u ovom tekstu dali mnogo informacija i zato smo odlučili da vam otkrijemo majice za trčanje koje su deo Run ’n More ponude, a kojima su kvalitet i funkcionalnost glavni imenilac.

Men's Nike Dry Knit T-Shirt

 

 

 

Women's Nike Dry Miler T-Shirt

 

 

Men's adidas Response Tee 

Women's adidas Response Graphic Tee

Sada kada ste se upoznali sa svim prednostima majica za trčanje, vreme je da se uputite na stazu. Dobro se zagrejte i pripremite za trčanje, i obavezno nam javite rezultate i utiske. Sigurni smo da će oni biti mnogo bolji nego pre.