Zanimljivosti
09.09.2020.

PERES DŽEPČIRČIR JE OBORILA SVETSKI REKORD NA POLUMARATONU U PRAGU

Zanimljivosti

MLADA atletičarka iz adidas porodice Peres Džepčirčir ušla je u istoriju kao najbrža trkačica sveta, postavivši novi rekord na RunCzech polumaratonu u Pragu, sa vremenom 1:05,34. Kenijka, čije prezime u slobodnom prevodu znači brzina, završila je trku ispred još dve adidas predstavnice, Brende Džepleting i Dorkas Džepčumba Kimeli.

 

Sedam najpoznatijih trkačica na planeti su na trasi oko Letna parka u Pragu pretrčale 21,0975 km, što je oko 16 i po krugova, a ravno tlo, kvalitet staze i jaka konkurencija su doprineli da učesnici  "napadnu" trenutne svetske rekorde. Kenijke su iskoristile svoju priliku i popele se na tron.

 

Sve tri atletičarke su na polumaratonu nosile nove adizero adios Pro – do sada najbrže adidas patike za trčanje. Model je specijalno dizajniran za vrhunske trkače, a kako je ovo bio prvi test siluete na nekom zvaničnom takmičenju, rezultati su ispunili sva očekivanja.

 

Adizero adios Pro je kreiran u saradnji sa sportistima svetske klase kako bi se razvila revolucionarna tehnologija EnergyRods, sa posebnim ojačanjem đona sa karbonskim vlaknima, koje sportiste povezuje sa patikom i omogućava im da održavaju brzine pri trčanju u dužem vremenskom intervalu.

 

EnergyRods je upotpunjen sa LightstrikePRO u srednjem delu đonu, koji pruža super lagan osećaj tokom eksplozivnih pokreta, kao i trajnu brzinu.

 

 „Ponosni smo na Peres Džepčirčir koja je zahvaljujući izuzetnim talentima oborila svetski rekord. Činjenica da je nosila adizero adios Pro model dodatno doprinosi našem zadovoljstvu. U adidasu smo fokusirani na stvaranje najbolje opreme za sportiste, tako da je za nas vrlo posebno što smo deo jednog ovakvog trenutka. Prateći nasleđe adizero franšize, a tokom stvaranja adizero adios Pro, imali smo na umu jasnu viziju - da stvorimo patiku koja će da omogući najbržim trkačima da ostvare pune potencijale. Današnji dan označava ostvarenje te vizije, ali ovo je tek početak“, zaključio je generalni direktor adidas Running programa, Alberto Uncini Manganeli.