Nadam se da ste uspešno završili treću nedelju priprema za Beogradski maraton, polumaratonsku trku? Došlo je vreme da vam predstavim plan treninga za četvrtu nedelju

Prvi trening priprema za polumaraton 

Prvih 10 minuta trčite laganim tempom koji vam baš odgovara. Narednih 20 minuta trčite malo brže ali ne prebrzo, već tempom koji vas umara ali možete da ga održite. Poslednjih 20 minuta trčite laganijim tempom kao na početku treninga.

Drugi trening pripreme za polumaraton

Za ovaj trening potrebno je da nađete uzbrdicu od nekih stotinak metara. Zagrejte se laganim trčanjem 15 minuta. Trening počinjete sa dna uzbrdice, to tako što od dna do vrha ubrzavate tempo (na početku je 30% sporiji nego na vrhu). Kada istrčite do vrha šetnjom se vraćate do dna. Uzbrdicu treba da istrčite ukupno 5 puta. Nakon toga sledi lagano rastrčavanje 15 minuta.

Treći trening priprema za polumaraton

U ovoj nedelji je već vreme da dođete do dvocifrenog broja kilometara. Pronađite idealno mesto gde ćete istrčati 10 km bez stajanja tempom koji vama najviše odgovara.

Pored ovih trkačkih treninga bitno je da radite i treninge snage i stabilizacije, jer će  vam mnogo značiti za izdržljivost i snagu na usponima.
Za sva pitanja pišite mi u DM Instagram profila @yugoslovenka_.

Autor: Nela Bunčić (@yugoslovenka)