Počeli smo sitno da brojimo do vaše prve trkačke medalje! Vreme je sve lepše tako da verujem i da je vama sve lakše da odlazite na stazu. Nadam se da ste uradili treninge za petu nedelju priprema za polumaraton, a sada sledi program za ovu nedelju.

Prvi trening u 6. nedelji priprema za polumaraton

Danas trčite do 11 km bez prestanka! Prva dva kilometra laganijim tempom koji vas minimalno umara, posle toga nastavljate svih 9 kilometara malo bržim tempom koji možete da pratite (ne prebrzo već da bude konstantan). Kada završite trčanje, prošetajte još 3,4 minuta i lepo se istegnite.

Drugi trening u 6. nedelji priprema

Za ovaj trening potrebno je da opet nađete uzbrdicu od nekih stotinak metara. Zagrejte se laganim trčanjem 20 minuta. Kako da trčite na uzbrdici? Trening počinjete sa dna uzbrdice i to tako što sa dna do vrha ubrzavate tempo (pri početku je 30% sporiji nego na vrhu). Kada istrčite do vrha šetnjom se vraćate do dna. Uzbrdicu treba da istrčite ukupno 8 puta. Nakon toga sledi lagano rastrčavanje 15 minuta.

Treći trening priprema za polumaraton

Sve više povećavamo broj kilometara pređenih po jednom treningu i ukupno, na nedeljnom nivou. Tokom trećeg treninga za ovu nedelju treba da istrčite 15 km tempom koji vam najviše odgovara! Posle ovoga imaćemo samo još jednu veću kilometražu od ove, što znači da ulazimo u veliko finale!

Nemojte da zaboravljate da se istežete, pijete dovoljno tečnosti i dovoljno spavate, jer je to sve bitno koliko i redovno trčanje! Za sve informacije i pitanja pišite mi u DM Instagram profila @yugoslovenka_.

Autor: Nela Bunčić (@yugoslovenka)