Vesti
14.03.2023.

Asics lansirao GEL-NIMBUS™ 25, najudobnije patike za trčanje testirane od strane trkača

Vesti

Početkom godine, brend ASICS nas je obradovao GEL-NIMBUS™ 25 patikama, najnovijom verzijom Gel-Nimbus modela koja je zvanično i najudobnija patika za trčanje do sada. Ako ste imali dilemu prilikom odabira najboljeg saveznika na stazi, vreme je da zastanete i saznate zašto je novi GEL-NIMBUS™ 25 neprikosnoveni izbor profesionalnih i rekreativnih trkača širom sveta.

 

ASICS je na razvoju ovog modela posvećeno radio više od 18 meseci, jačajući kroz korisničku validaciju i brojna testiranja svoju ambiciju da GEL-NIMBUS™ 25 postane patika koja će promeniti percepciju trčanja i pomoći svakom trkaču da zaista oseti razliku. Prema rečima Laure Bolgen, senior menadžera iz ASICS-a, razvoj novog Gel-Nimbus modela bio je pravi izazov za sve članove tima, jer je od samog početka lestvica postavljena visoko, a očekivanja od ovog modela bila su izvan dotadašnjih standarda. “Prateći ASICS filozofiju dizajna, koristili smo testiranje na trkačima, biomehanička istraživanja, održive metode i višedecenijsko iskustvo u proizvodnji patika, kako bismo kreirali proizvode koji će pružiti najbolji osećaj i telu i umu".

 

Test udobnosti

 

Dizajn ovog modela osmišljen kako bi pomogao svima da iskuse moć koju trčanje ima na telo i um. Ocenjen od strane trkača, na nezavisnom testu Biomechanics laboratorije iz Južne Australije, kao broj 1 kada je reč o komforu, GEL-NIMBUS™ 25 nudi nenadmašnu udobnost i mekoću prilikom dodira stopala sa podlogom. Ključ je u PureGEL™ tehnologiji koja je još laganija i mekša u odnosu na prethodne GEL™ tehnologije, nije vidljiva spolja i strateški je integrisana u srednjem đonu kako bi apsorbovala udar i omogućila glatko trčanje.

 

Doktor Kris Bišop iz Biomechanics laboratorije u Južnoj Australiji osmislio je nezavisnu studiju kako bi uporedio udobnost GEL-NIMBUS™ 25 patika sa tri vodeća konkurentska modela, kao i svojim prethodnikom, Gel-Nimbus 24. Studija je bazirana na tri istraživačka pitanja, uključujući i najvažnije: Da li je GEL-NIMBUS™ 25, u poređenju sa konkurentnim modelima, najudobnija patika za trčanje? U ovom istraživanju angažovano je ukupno 100 učesnika (52 muškarca i 42 žene) koji su testirani u periodu od 8 nedelja. Učesnici su imali priliku da trče u svih pet modela, prilagođenih tako da se ne vidi o kom modelu je reč. Trčanje se odvijalo na specijalizovanoj traci 3 minuta brzinom od 10km/h, nakon čega je od učesnika zatraženo da ocene udobnost svakog od ovih modela na osnovu unapred utvrđenih kriterijuma, uključujući nivo podrške na peti i prstima, stabilnost patika i fleksibilnost prednjeg dela. Rezultati testiranja su nedvosmisleno potvrdili da su Gel-Nimbus 25 zvanično najudobnije patike.

Prema rečima Krisa Bišopa, komfor je perceptivan factor koji nije biomehanička varijabla i nije isti za svaku osobu. Ali, bez obzira na to, GEL-NIMBUS™ 25 je statistički zauzeo prvo mesto među testiranim modelima.

 

Tehnologije i inovacije

 

Ove patike dolaze sa unapređenim, ultralaganim FF BLAST™ PLUS ECO punjenjem koje sadrži 20% više pene u poređenju sa ranijim verzijama, od čega je bar 20% materijala dobijeno iz obnovljivih izvora, poput otpada nastalog u procesu obrade šećerne trske.

U potpunosti nov, fleksibilan i prozračan jezičak u kombinaciji sa mekom, pletenom konstrukcijom u predelu članka omogućava lakše obuvanje i prilagođavanje stopalu, dajući vam još bolji osećaj prilikom trčanja.

Da li su ovo zaista najudobnije patike za trčanje? Udobnost je subjektivna stvar, zato procenite sami. Testirajte poslednju inovaciju od ASICS-a i kaži nam kakav je osećaj trčati u njima. GEL-NIMBUS™ 25 patike u veličinama za žene i muškarce sada su dostupne u Run’n More prodavnici, kao i online po ceni od 24.999 RSD.

 

Run'n More tim