Vesti
27.04.2017.

PREDSTAVLJENA KNJIGA O TRČANJU ČUVENOG HARUKIJA MURAKAMIJA

Vesti

Run ’n More mesto spajanja književnosti i trčanja

Knjiga jednog od najpoznatijih svetskih pisaca, Harukija Murakamija, „O čemu govorim kad govorim o trčanju“, svečano je sinoć predstavljena domaćoj javnosti u Run ’n More prodavnici.


Izdavačka kuća Geopoetika po prvi put je objavila navedenu knjigu, a Divna Glumac ju je direktno sa japanskog prevela na srpski jezik, i na taj način čitalačkoj publici predstavila misli čuvenog pisca, koji na nesvakidašnji način piše o sebi, o svojim životnim principima i nekim ličnim lekcijama koje je naučio trčeći.


„Izuzetno mi je drago što se promocija nove Murakamije knjige odigrava u prodavnici Run ’n More, jer smo na taj način povezali upravo ono što je i Murakami povezao u svom životu – književnost i trčanje. Iako knjiga poznatog pisca i pasioniranog trkača sadrži opise trčanja maratona i ultramaratona, kao i pripreme za trke, tempiranje forme i podatak o omiljenoj marki patika,  ipak je ovo pre svega knjiga o vezi trčanja i pisanja. Predstavljen je Murakamijev odnos prema pobedama, naporima, iskušenjima i upornosti, što je razlikuje je od svih njegovih knjiga do sada objavljenih na srpskom jeziku“, izjavila je Jasna Novakov Sibinović, izvršna urednica izdavačke kuće Geopoetika.


Prisutni su na održanoj promociji imali prilike da čuju najzanimljivije odlomke iz knjige, ali i da se upoznaju sa konceptom i vizijom Run ’n More prodavnice, koja predstavlja jedinstven trkački koncept na ovim prostorima.

“Od same ideje otvaranja specijalizovane prodavnice za trkače bilo je jasno da će Run ‘n More biti prostor koji nudi više od vrhunske opreme, kako i sam naziv kaže. Zbog toga se trudimo da javnosti približimo trčanje kao stil života. Murakamijeva knjiga je primer našeg zalaganja da iskustva, razmišljanja i savete trkača podelimo sa našim potrošačima, na način kako je to učinio jedan od najznačajnijih savremenih pisaca“, izjavio je Uroš Zmijanac, menadžer koncepta Run ‘n More.

Knjiga „O čemu govorim kad govorim o trčanju“, Harukija Murakamija dostupna je u Run ’n More prodavnici, kao i na online shop-u  po ceni od 836 dinara.