Vesti
23.10.2023.

Osetite magiju brzine: adidas Adizero Boston 12 iz ugla Biljane Cvijanović, bivše profesionalne atletičarke

Vesti

Kao neko ko trči gotovo svaki dan već 25 godina patike su moj najveći saveznik i partner. Ova duga karijera trkača omogućila mi je da isprobam mnogo različitih modela adidas patika za trčanje, kao i to da svoju veštinu unapređujem uporedo kako i oni usavršavaju patike. Tako ovih dana trčim u Adizero Boston 12 i čim sam krenula da ga nosim potpuno mi je privukao pažnju.

Zamislite brze trke, lagane korake i mekoću pod nogama. To je ono što vam pruža adidas Adizero Boston 12 tokom treninga ili takmičenja. Kombinacija živih boja i čistih linija ne samo da izgleda impresivno, već pokazuje da je ova patika stvorena sa jednim ciljem - da vas učini agilnim i brzim.

Patika je namenjena za maksimalno poboljšanje performansi, bez obzira na to da li trčite kratke sprinteve ili dugotrajne maratone. Ovo je omogućeno izuzetnim kombinacijama materijala koji patiku čine veoma laganom, mekanom, ali istovremeno vrlo stabilnom. Lagana konstrukcija smanjuje otpor i pospešuje prirodan korak, pa je ovaj model idealan izbor za one koji teže da postignu svoje najbolje lično vreme na stazi.

Razlike koje sam sada osetila u odnosu na prethodne Boston verzije jesu veća stabilnost prednjeg dela stopala, ali istovremeno izuzetna mekoća prilikom odbijanja od tlo, što je od velikog značaja kod dužih intenzivnih trčanja, kao što su polumaraton i maraton.

Gornjište patike napravljeno je od prozračne mrežice sa projektovanim ključnim zonama koje obezbeđuju fiksiranje, odnosno zaključavanje srednjeg dela stopala, dok u isto vreme pružaju fleksibilnost prednjeg dela stopala. Ovakav gornji deo omogućava dovoljan protok vazduha, pa je stopalo hladno i suvo čak i tokom intenzivnih trčanja.

Srednji đon, ojačan ENERGY RODS 2.0 vlaknima, vam omogućava besprekoran prelaz sa pete na prste, i na taj način unapređuje vaše performanse tokom brze trke. Zahvaljujući slojevitoj konstrukciji srednjeg đona sa LIGHTSTRIKE PRO i LIGHTSTRIKE 2.0 penom visokih performansi, možete se kretati dinamičnije i apsorbovati udarce, što trčanje čini udobnim i laganim.

Svakako, ulaganje u par patika za trčanje znači uzeti u obzir njihovu izdržljivost, što Boston 12 definitivno ima zahvaljujući visokokvalitetnim materijalima od kojih su ove patike napravljene. Bez obzira da li se krećete po mokrim trotoarima ili prašnjavim stazama, Boston 12 nudi izuzetno prianjanje i agilnost. Dizajn đona i gumena mešavine obezbeđuju stabilnost i kontrolu, poboljšavajući celokupno iskustvo trčanja.

Bilo da se spremate za kraće distance ili maraton, ove patike zaista omogućavaju pravi balans brzine, podrške, izdržljivosti i potencijal da ostvarite nove lične rekorde.

 

Run'n More tim