Vesti
15.05.2024.

Benefiti trčanja sa partnerom

Vesti

Možda ste čuli za izjavu Train together, stay together, što bi u prevodu značilo Trenirajte zajedno, ostanite zajedno. Ovo je odličan način da ostvarite još bliskiji odnos sa partnerom i provodite još više kvalitetnog vremena jedno sa drugim. Verujem da mnogi parovi, posebno oni gde oba partnera rade, nemaju mnogo zajedničkog vremena u toku dana, a na ovaj način to vreme mogu lako da nadoknade i urade nešto super za sebe i svoje zdravlje.

 

PUT KA OSTVARENJU ZAJEDNIČKOG CILJA

Zajedničko trčanje može da ima određeni cilj, recimo spremanje za neku trku. Pre samog treninga, mnogi trkači prolaze kroz različite faze – od teško je uopšte i otići na trening, preko borbe za vazduh, želje za odustajanjem, pa do ulaska u zonu komfora i dolaska do cilja, odnosno kraja treninga. Ovo su sve faze koje nam se, osim u trčanju, često dešavaju i u životu, a kada ih prolazimo zajedno sa partnerom, onda naša veza jača.

 

MEĐUSOBNA MOTIVACIJA

Često je najteži deo treninga otići na isti, a posle kada već stignete na odredište, trening je mnogo lakše odraditi. Zato je super imati partnera koji će vas motivisati da krenete na zajednički trening, a neretko će se destiti da ste upravo vi taj partner. Održati motivaciju je mnogo lakše kada ste u paru.

 

VREME SAMO ZA VAS

Koliko puta vam se desilo da nemate vremena da se posvetite samo partneru i zajedničkim trenucima? Uvek se dešava nešto što vas remeti i crpi energiju – nekome je frka na poslu, pa mora da se javlja na telefon, neko jednostavno ne može da ostavi obaveze ni kada je kod kuće, deca uvek nešto pitaju... Baš zato, vreme koje provedete na zajedničkom trčanju nije ispunjeno ovakvim, ometajućim trenucima. Verujem da kao i većina trkača isključite svoj telefon, što vam omogućava da provedete kvalitetnih sat vremena sa svojim patnerom na stazi, u sportskoj opremi i u opuštenoj atmosferi.

 

SA KIM SI, TAKAV SI

Ova krilatica postoji već decenijama i u većini slučajeva se pokazala kao tačna, zato ne propustite benefite zajedničkog trčanja, jer ćete oboje biti još zgodiniji, zdraviji i brži.

 

Autor: Nela Bunčić (@yugoslovenka_)