Zanimljivosti
08.04.2020.

ZANIMLJIVI PODVIZI: ISTRČAO POLUMARATON NA TERASI

Zanimljivosti

Trčanje nam ovih dana mnogo nedostaje i činjenica je da ta aktivnost koju uglavnom obavljamo napolju ne može da se zameni trčanjem na traci. Međutim, kada je na snazi preporuka da se ostane kod kuće i trčanje na traci dobro dođe. Ipak, jednom momku iz Goražda u Bosni i Hercegovini ovih dana na pamet je pala pomalo neobična, ali svakako zanimljiva ideja. On je odlučio da polumaraton istrči na svojoj terasi i – uspeo je u toj svojoj zamisli. Njegovo ime je Emir Hastor i on je već iskusni maratonac.

 

Taj zanimljivi podvig ostvario je za jedan sat, 36 minuta i 59 sekundi, na terasi koja je duga 7.5 metara. Bio je to njegov način da trkačima širom sveta, ali i drugim ljudima koji vreme provode u karantinu, pokaže da je sve u glavi i da vam je samo potrebna volja. Iako su i njegovi ukućani u početku s osmehom pratili njegov put do 21 km, dok je ujedno privukao pažnju i lokalne policije, to ga nije sprečilo da nastavi i rezultat koji je postavio podeli sa ljudima na YouTube-u. Evo prilike da pogledate video koji je tom prilikom nastao.

 

 

 

Da mu je bilo lako, nije. Ali je uspeo! Emir je polumaraton na terasi istrčao za sve ljude u svetu koji su zaraženi virusom i koji su u izolaciji, te ne mogu da izađu iz kuće.

 

Njegov podvig nije značajan samo zbog humanog karaktera koji je imao, već i zbog toga što je dokaz jačine čovekove volje. Iako zvuči kao kliše, rečenica da je „sve u glavi“ i ovoga puta se pokazala kao istinita.

 

Mi vas pozivamo da ostanete kod kuće i trčanje nadomestite treningom, za koji kompletnu opremu možete pronaći u našem online shop-u.

 

U toku su odlični popusti do čak 50% na izdvojenu ponudu, pa evo prilike da sve što vam je neophodno i za treninge kod kuće, ali i za trke koje vas čekaju kada izađemo iz izolacije, naručite online.

 

Run’n More tim

Trenutno nema komentara