Zanimljivosti
13.04.2020.

ZANIMLJIVI PODVIZI: IRONMAN KOD KUĆE

Zanimljivosti

Boravak u kući nije sprečio neke od najvećih sportista na svetu da pred sebe postavljaju nove izazove. Naprotiv, oni su u tim nastojanjima još smeliji i kreativniji!

 

Nakon priče o momku iz Goražda, Emiru Hastoru, koji je polumaratonsku distancu istrčao na terasi, sa vama danas delimo još jedan zanimljiv i divljenja vredan podvig najboljeg triatlonca današnjice, Jana Frodena, koji je u kućnim uslovima uradio Ironman distancu. Tom prilikom, 38-godišnji Nemac sakupio je više od 200.000 evra koje će dati u humanitarne svrhe.

 

 

Ironman distancu (3.8 km plivanja, 180 km vožnje bicikle, 42 km trčanja) Frodeno je prešao za neverovatnih 8 sati 33 minuta i 39 sekundi. Tom prilikom koristio je bazen koji ima vodeni top, za simuliranje plivanja u mestu, bicikl na trenažeru i traku za trčanje.

 

 

Njegov poduhvat su ljubitelji triatlona sve vreme mogli da prate online, pa smo u subotu, između ostalog, imali priliku da vidimo kako se pije kafa prilikom pace-a 3:40, kako se tom prilikom ćaska sa Borisom Bekerom, ali i brojnim drugim poznatim ličnostima koji su Janu pravili društvo.

 

 

Nadamo se da će vas ovaj neobičan poduhvat inspirisati da pred sebe postavite nove izazove i ciljeve dok boravite kod kuće i čekate povratak u prirodu i na trkačku stazu. Ako vam je za to potrebna bilo kakva oprema, naručite je u našem online shop-u, jer možete iskoristiti do 50% popusta na izdvojenu ponudu kompletne opreme.

 

Photo credit: instagram.com/janfrodeno

 

Run’n More tim