Zanimljivosti
29.04.2020.

ZDRAV OBROK SA MALO KALORIJA

Zanimljivosti

Znamo koliko vam se dopala Hulk pljeskavica, zdrav obrok za koji je potrebno samo 10 minuta pripreme. Ovoga puta, Nela Bunčić aka Yugoslovenka i Milan Lukić iz restorana "Protein" za vas prave još jedan zdrav obrok sa malo kalorija - čili ćuretinu. Pogledajte kako se ona priprema. 

 

 

Za pripremu čili ćuretine i "zeleniš" salate sa kojom se ona najčešće služi, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • batat, odnosno slatki krompir, najzradraviji i najsloženiji hidrat sa niskim glikemijskim indeksom, koji je pritom veoma ukusan;
  • ćuretina;
  • sveža crvena paprika;
  • mladi luk i svež paradajz;
  • paradajz pelat, odnosno paradajz sok koji ćuretini daje sočnost i još lepši ukus.

 

Za početak pripreme ovog jela, potrebno je da 150-200 g, odnosno 1/4 batata, isečete na komadiće. Možete ga oljuštiti, ali i ne morate jer je kora jestiva, i te komade kuvati u proključaloj vodi. 

 

Dok se batat kuva, presecite papriku na pola. Jednu polovinu sitno nasecite i ubacite u činiju koju ćete koristiti za "zeleniš" salatu, a drugu polovinu propržite na malo maslinovog ulja. Dok se paprika krčka, nasecite 150 g ćuretine, najpre uzdužno, a potom i na komadiće i tako isečenu je ubacite u tiganj i malo posolite.

 

Dok se ćuretina priprema zajedno sa paprikom, nasecite jedan svež paradajz, po istom principu kao papriku. Jednu polovinu ubacite u smesu za salatu, a drugu polovinu dodajte ćuretini kada se ona potpuno spremi.

 

Sitno naseckajte mladi luk jedan deo iskoristite za čili, a drugi za salatu. Zajedno sa svežim paradajzom nasečene komadiće ubacite u smesu sa ćuretinom. Celu smesu još malo posolite. 

 

Da biste upotpunili "zeleniš" salatu, dodajte u činiju zelenu salatuajsberg mešavinu, kao i mešavinu graška, kukuruza i crvenog pasulja. Dodatno je začinite sokom polovine limunamaslinovim uljem solju

 

Kada se čili ćuretina dodatno ukrčka, dodajemo u nju 1-2 dl paradajz sosa. Čašu u kojoj se on nalazio slobodno još malo isperite vodom i dodajte celu mešavinu u tiganj sa ćuretinom. Sve to dodatno ukuvajte. Kada meso bude pripremljeno, a batat skuvan, pomešajte ih i servirajte. 

 

Prilikom serviranja, nasecite jedan čeri paradajz na pola i uz njega dodajte vašu pripremljenu čili ćuretinu.

 

Prijatno!

 

Run'n More tim 

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""