Trening
07.12.2020.

VEŽBAJTE KOD KUĆE: Trening za celo telo

Trening

Iako hladno decembarsko vreme mnoge ne sprečava da trče i redovno treniraju na otvorenom, pa smo vam u prethodnom periodu pisali o tome šta treba da imate na umu kada trčite po hladnom vremenu, određeni broj trkača je, zbog celokupne situacije svoje treninge "preselio" u zatvoren prostor, tačnije u svoje domove. Zbog toga smo sa Nelom Bunčić snimili trening za celo telo koji možete raditi kod kuće.  

 

Trening obuhvata kombinaciju kardio i vežbi snage i stabilizacije koje uključuju mišiće celog tela. Jedna serija (sa pauzama između vežbi) traje ukupno 12 minuta, a Nela preporučuje da u okviru jednog treninga uradite ukupno tri serije vežbi

 

 

 

Svaka vežba iz ovog videa radi se 50 sekundi, dok pauze između vežbi traju 10 sekundi. Puls je sve vreme veoma visok, što je i cilj ovog treninga koji kombinuje vežbe snage i kardio vežbe. A vežbe su:

 

1. Jumping Jacks.

 

2. Plank (izdržaj).

 

3. Skijanje u mestu.

 

4. "Sklopka" trbušnjaci, koji podrazumevaju "sklapanje" celog tela iz ležećeg položaja.

 

5. Skokovi sa kikom u stranu.

 

6. Muški/ženski sklekovi.

 

7. Kombinacija visoki skip-niski skip-visoki skip. Visoki skip radite 20 sekundi, niski skip 10 sekundi, a onda ponovo visoki skip 20 sekundi, bez pauza.

 

8. Čučanj sa podizanjem nogu unazad.

 

9. Skokovi sa kikom strana-unapred i strana-unazad.

 

10. Supermen - vežba za leđa.

 

Radite tempom kojji vam najviše odgovara i, ako je potrebno, napravite pauzu tokom izvođenja vežbi, ali ne dozvolite da ta pauza predugo traje. Dakle, onoliko koliko je dovoljno da vam se mišići malo opuste. 

 

Prijatan trening i javljajte nam utiske.

 

Run'n More tim