Vesti
27.01.2020.

TIME TO CHANGE THE GAME: Stigla je nova HOKA ONE ONE kolekcija

Vesti

Trka na 100 milja (160 km) nepoznanica je mnogim profesionalnim trkačima. I činjenica je da je ne mogu baš svi istrčati! Pored redovnih i napornih priprema, trkače koji se upuste u taj poduhvat odlikuje i neverovatna snaga uma, jer su tereni na kojima se trči često i više nego nepristupačni. A zamislite da na takvom terenu postavite svetski rekord?

 

Upravo to je pošto za rukom Jim Walmsley-u, jednom od najpoznatijih svetskih trkača trail-a, koji je u maju 2019. godine „promenio igru“ i dokazao da svaki trkač može trčati onoliko brzo koliko on to želi. Walmsley je novi rekord na 50 milja (80 km) postavio u sklopu Hoka One One Project Carbon X trke, istrčavši tu distancu za neverovatnih 4:50:08. Bio je to trenutak kada su brend HOKA ONE ONE i Walmsley svetu poslali poruku – it’s time to change the game!

 

U 2020. godini dizajneri brenda predstavili su nove trail trkačke modele, koji su definitvno game changer-i. Među njima se posebno izdvajaju muške i ženske Speedgoat 4 i Clifton 6 patike za trčanje.

HOKA ONE ONE Speedgoat 4 patike za trail

Nazvane po jednom od najpoznatijih HOKA trkača, Karl „Speedgoat“ Meltzer-u, HOKA ONE ONE Speedgoat 4 muške patike za trail deo su nagrađivane trkačke porodice, poznate po vrhunskim performansama koje trkačima pružaju na potpuno nepristupačnim terenima. U pitanju je četvrto izdanje modela koji ima novo, prozračno ali još hrapavije gornjište sa 3D isprintanim slojevima koji pružaju veću podršku u srednjem delu stopala i dodatnu sigurnost. Model je unapređen još jednim detaljem – većim prostorom u prednjem delu patike. Zahvaljujući prianjajućoj podlozi, patike pružaju maksimalnu sigurnost prilikom kretanja uzbrdo i nizbrdo.

 

Speedgoat 4 muške patike idealne su za neutralne pronatore jer Vibram Megagrip gumeni đon garantuje potpunu stabilnost i u suvim i u vlažnim uslovima. Prosečna težina muškog modela iznosi 306 g, dok je nagib između prednjeg i zadnjeg dela 4 mm.

 

Za razliku od muškog modela, koji je ove sezone dostupan u vibrantnim jarkim bojama, ženske Speedgoat 4 patike za trail možete pronaći u nijansi Majolica Blue. Njihova prosečna težina iznosi 281 g.

 

HOKA ONE ONE Clifton 6 muške i ženske patike za trail

Patike koje su definitivno promenile percepciju trkača o performansama HOKA ONE ONE modela, Clifton 6, ove sezone se vraćaju u novoj, muškoj i ženskoj varijanti. Zahvaljujući savršenoj kombinaciji mekanih i laganih materijala, Clifton 6 muške patike za trail pružaju još veću udobnost i savršenu stabilnost stopala.

 

Namenjene neutralnim pronatorima, ove popularne trkačke patike „pretrpele“ su nekoliko promena. Baš kao i njihove prethodnice i one su dizajnirane za svakodnevne treninge, ali i trke, s tim što pružaju mnogo više udobnosti i mekaniju podlogu. Zahvaljujući unapređenim tehnologijama, Hoka Clifton 6 modeli su laganiji i teže svega 255 g, za razliku od prethodnih modela koji su težili u proseku 266 g.

 

Unapređeno je i gornjište patika. Izrađeno je od Engeneered Mesh materijala, koji je mekaniji i bolje prianja uz stopalo. Zahvaljujući njegovog prozračnosti, još veća prijatnost prilikom trčanja je zagarantovana, dok je dodatak na međuđonu istaknut kako bi se postigla fiksiranost stopala, a samim tim i dodatna stabilnost.

 

I međuđon je mekaniji u odnosu na prethodne modele. Sa EVA punjenjem đona, koje se prostire celom dužinom, geometrija patike konstruisana je tako da pruži još mekaniji osećaj. Đon je fleksibilniji i dugotrajniji, zbog čega je omogućen još  bolji prelaz stopala od pete ka prstima. I na ovom modelu je Meta-Rocker tehnologija iskorišćena kako bi se postigla dodatna stabilnost prilikom trčanja.

 

Pored muških HOKA ONE ONE Clifton 6 patika, u našoj ponudi možete pronaći i ženske modele, koji su dostupni u dve siluete – tamnijoj i svetlijoj.

 

Sve modele iz nove HOKA ONE ONE kolekcije možete pronaći u našoj prodavnici u Uzun Mirkovoj 10 ili naručiti online.

 

Run'n More tim