Vesti
02.03.2020.

ISPROBALI SMO NIKE REACT INFINITY RUN PATIKE ZA TRČANJE

Vesti

Neprestana nastojanja čelnika brenda Nike Running da, iz sezone u sezonu, predstavljaju modele patika koji će trkačima pružiti baš sve što im je potrebno na stazi ili tokom trka, ovoga puta su rezultirala novom, još modernijom i efektnivnijom kolekcijom patika, za koje su dizajneri tog brenda instrukcije dobijali upravo od – trkača. U pitanju su Nike React Infinity Run, modeli koji predstavljaju savršen spoj naučnih saznanja i trkačkog iskustva. Mi smo imali priliku da ih isprobamo i sada vam prenosimo sve utiske.

 

 

Osmišljene kao patike koje „treba da spreče povrede“, Nike React Infinitiy Run se nesumnjivo ubrajaju u grupu modela koji su namenjeni dugoprugašima, poput Zoom Vaporfly 4%, patika u kojem je Eliud Kipchoge postavio novi maratonski rekord i oduševio ceo svet. Upravo je taj uspeh podstakao dizajnerski tim brenda Nike da stvori „još uticajniji“ model u trkačkom svetu, koji treba da doprinese smanjenju povreda kod trkača. Iako je takav stav, neki će reći, preambiciozan, nema sumnje da je Infinity React Run najtestiranija patika do sada, u kojoj je pre lansiranja pređeno više od 16.000 milja (što je više od 25.700 km), ali i patika koja je bila predmet jedinstvene naučne studije Fondacije za istraživanja u sportskoj medicini iz Britanske Kolumbije. Ova studija je, naime, utvrdila da Infinity Run patika redukuje procenat povreda za čak 52%, što je dalo zavidne rezultate, ne samo među maratoncima, već i među trkačima mnogo dužih distanci.

 

Upravo će smanjenje procenata povreda, što kroz stalne edukacije, što kroz performanse patika, biti fokus brenda Nike prilikom dizajniranja budućih trkačkih modela.

 

Strukturalno posmatrano, Nike React Infinity Run patike za trčanje imaju 25% više pene u đonu u odnosu na njihove prethodnice, ali i geometriju koja je veoma slična već pomenutom Zoom Vaporfly 4% modelu. Šira baza u predelu pete i prstiju čini ove patike još stabilnijim. Još jedna prednost šireg prednjeg dela ogleda se u tome što prsti u patici nisu zgrčeni, već imaju dovoljno prostora prilikom kretanja.

 

Uprkos svim navedenim detaljima, Nike React Infinity nisu nimalo teške – prosečna težina muške patike iznosi 293 g, dok je prosečna težina ženske patike 230 g. Gornjište je izrađeno od blago podignutog Flyknit materijala koji je osmišljen specijalno za ovu siluetu, dok Rocker tehnologija koja se prostire od pete ka prstima omogućava neverovatnu propulziju i još mekaniji prelaz s jednog kraja stopala na drugi.

 

Nike React Infinity Run patike za trčanje bile su odličan saputnik našim trkačima na svim podlogama – i na traci za trčanje, ali i na kraćim trkama. Pokazale su se kao odlična podrška i na polumaratonskim i maratonskim distancama, dok je posebno zanimljivo trčati u ovim patikama po hladnim jutrima, kada jedva čekate da završite svoj trening. Verujte nam na reč, Infinity Run jutarnje treninge čine mnogo zanimljivijim!

 

Ipak, ovaj trkački model nije najpogodniji za svakodnevne, kraće distance (naročito ako volite da trčite bržim tempom). Naša preporuka je da ih ipak birate za dužinska trčanja, dok je zahvaljujući izuzetno dugotrajnom gumenom đonu, odlična trakcija zagarantovana sa svakim korakom.

 

Nagib međuđona muških Nike React Infinity Run Flyknit patika za trčanje iznosi 9 mm (od toga 33 mm na peti, a 24 mm na prstima), dok je nagib ženskih Nike React Infinity Run patika 8.4 mm (30.9 mm na peti i 22.5 mm na prstima). Možete ih pronađi u našoj prodavnici u Uzun Mirkovoj 10 ili naručiti online.

 

Run'n More tim