Zanimljivosti
31.12.2021.

Nela Bunčić otkriva - Moja rutina trčanja za vreme praznika

Zanimljivosti

Na korak smo do Nove godine i božićnih praznika koji će otvoriti sezonu pred nama. Iako je poznat kao najduži mesec, januar je mnogima omiljen upravo zbog brojnih proslava, više slobodnog vremena i nešto manje obaveza nego inače. Sa nestrpljenjem iščekujemo neradne dane koji su rezervisani za odmor, opuštanje uz omiljene aktivnosti i druženje sa prijateljima. Sigurna sam da je trčanje jedna od poslednjih stvari na koju pomislite tokom ovog perioda, ali ne treba da vas grize savest zbog toga. Dozvolite sebi da napravite pauzu i uživate u svakom trenutku. Ipak, ukoliko planirate da se bavite sportskim aktivnostima u vreme praznika, savetujem vam da budete umereni i da pokušate da uspostavite balans između odmora i treninga.

 

Za mene, ovo je period novih početaka u kome treba napraviti planove, postaviti ciljeve i doneti nove odluke, ali i zadržati stare, dobre navike. Zato nikad ne preskačem ono što me ispunjava i čini srećnom. U nastavku vam donosim priču o mojoj prazničnoj rutini trčanja.

 

 

31. 12. - poslednji dan u godini i kakva god ona bila, treba je ispratiti i ostaviti prošlost iza sebe. Zato se sa starom godinom uvek pozdravljam trčeći. To mi posebno prija i daje energiju za novogodišnju noć, a što je još važnije znam da sam uradila nešto dobro za sebe. Predlažem vam da za sam kraj godine trčite koliko vas noge nose!

 

01. 01. - rekla bih da je ovo najmirniji dan u godini. Nekako je sve usporeno i tiho, a svako kašnjenje je opravdano samo ako je bez naglih pokreta i prevelike buke. Prvog dana u godini obožavam da treniram. To uglavnom ne bude standardni trkački trening, već kondicioni, kada naizmenično trčim i radim vežbe snage. Ovakav vid treninga razbuđuje telo i mišiće, ali mi ne pada teško i stresno. Samo trčanje podrazumeva previše naglih pokreta i buke, zato mi trening snage od pola sata predstavlja pravo uživanje.

 

 

02. 01. - drugi dan godine je onaj u kome slobodno možete da odmarate. Sve se polako vraća u normalu, pa je i logično da ćete više vremena provoditi sa prijateljima ispijajući kafe i odlazeći u bioskop. Zato ne forsiram sebe da trčim, a dan mi je rezervisan za uživanje u praznicima, bez dodatnih obaveza i opterećenja. 

 

 

06. 01. - na Badnji dan odradim lagan trening kako bih održala kondiciju i podstakla proces sagorevanja kalorija. Ovo i vama savetujem, jer posle toga dolazi Božić tokom kog ćete jesti i previše puta, zar ne?

 

07.01. - za Božić volim da treniram, jer se držim verovanja koje glasi otprilike ovako: ono što danas budeš radio, to ćeš raditi tokom cele godine. Tog dana imam više vremena nego inače, pa je trčanje na duge staze potpuno logičan sled događaja.

 

Ukratko sam vas upoznala sa mojim navikama i podelila sa vama svoju rutinu trčanja u ovom periodu. Nadam se da sam vas inspirisala da napravite vaš plan sportskih aktivnosti.

 

 

Stižu praznici i sve lepo što dolazi sa njima - nemojte uskratiti sebi mala praznična zadovoljstva, već pronađite balans između treninga i odmora, i uživajte u svakom danu.

Srećni praznici! ❤️

 

Autor: Nela Bunčić (@yugoslovenka_

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara